IN MEMORIAM Siniša Pivac (1941.-2014.)

petak , 04.04.2014.



U Vrgorcu je 3. travnja, u 73. godini života, preminuo dr. Siniša Pivac, cijenjeni vrgorski liječnik i politički radnik. Iza njega su ostali: supruga Ivanka, brat Tonći, sinovi Ante i Krešo, nevjeste, unučad, nećaci i druga rodbina.
Siniša je rođen u radničkoj obitelji i već je u drugoj godini života ostao bez oca Mate kojega su kao antifašista strijeljali talijanski okupatori. Nakon očeve smrti, svu brigu o Siniši i njegovom bratu Tonću preuzela je majka Anđa. Iako su živjeli u siromaštvu, majka ih je izvela na pravi put i Siniša je upisao škole i završio medicinski fakultet.
Gotovo pola stoljeća trajao je radni vijek liječnika Siniše Pivca u Domu zdravlja u Vrgorcu. Kroz to je razdoblje specijalizirao ginekologiju, te povremeno u težim slučajevima bio na ispomoći Domu zdravlja Metković, kao i splitskim bolničkim ustanovama. Uvijek se isticao brigom za pacijenta, posebno prema trudnicama i rodiljama. Bio je na stalnoj usluzi pacijentima i po tome će ga Vrgorčani pamtiti.
U dva navrata bio je i gradski vijećnik Vrgorca, a u svome društveno-političkom angažmanu vodio se isključivo interesima razvoja grada i njegove zdravstvene ustanove. Tijekom Domovinskog rata bio je član Kriznog štaba Općine Vrgorac od 16. kolovoza 1991. godine.
Vrgorac je bio obogaćen što je imao čovjeka i liječnika kakav je bio dr. Siniša Pivac. Svojim radom i zalaganjem je zadužio Vrgorac, koji bi mu se na neki način trebao odužiti.
Počivao u miru Božjem.

Igor Majstrović i Branko Radonić

<< Arhiva >>