Vrgorski školarci skupljali novac za operaciju kojom će njihov kolega Mihovil napokon prohodati

nedjelja , 13.04.2014.



Mihovil Mišetić je desetogodišnji dječak koji ide u treći razred Osnovne škole 'Vrgorac'. U nastavi mu pomaže osobna asistentica. Rođen je iz blizanačke trudnoće u trideset i četvrtom tjednu. Uspostavljena mu je dijagnoza spastične diplegije. Radi se o obliku cerebralne paralize s jače izraženim spasticitetom na donjim udovima, također ima oštećen vid. Mihovil je uključen u vježbe razvojne gimnastike još od rane dobi (fizikalne terapije). Naporno vježbanje je dalo rezultate, naime Mihovil može samostalno sjediti, a hoda samo uz pomoć i to ne kontrolirano i otežano. Nakon pregleda u Zagrebu kod specijalista iz Rusije ustanovljeno je da mora na operaciju za opuštanje tetiva kako ne bi došlo do smanjenja mišićnih kontraktura. Operacija je u Beogradu koju će izvršiti specijalist iz Rusije, koji garantira veliki uspjeh. Troškovi same operacije iznose 2 800 eura, te kad se dodaju ostali troškovi Mihovilu je potrebno 4 000 eura za operaciju i boravak u Beogradu (prijevoz, smještaj i sl.).
Veselog i vedrog dječaka poput Mihovila vesele male stvari, veseli ga svaki novi pokret, korak… Druga djeca imaju tisuće želja, a Mihovil samo jedu, želi prohodati, trčati sa svojim prijateljima i okusiti radost djetinjstva koje mu do sada nije bilo lagano.
Kako bi se platila spomenuta operacija, pokrenuta je humanitarna akcija 'Korak za Mihu' koja najviše odjeka ima u Splitu i Vrgorcu. U Splitu su tako organizirane brojne humanitarne utakmice i prodajne izložbe, a u akciju se uključila i Osnovna škola 'Vrgorac', čiji je Miho učenik. Već nekoliko tjedana traju radionice učenika i učitelja razredne nastave matične škole u Vrgorcu, kao i područnih, a izrađeni predmeti prezentirani su na prodajnim izložbama u Osnovnoj školi 'Vrgorac' 7. travnja, te na štandu kraj stare pošte u Vrgorcu 10. travnja. Skupljena sredstva namijenjena su ovoj akciji. Uz to, na blagajnama više vrgorskih trgovina postavljene su kutije za donacije građana. Najavljena je i humanitarna utakmica u organizaciji HMNK-a Vrgorac u svibnju. Kada se utakmica bude održavala marljivi učenici i učitelji će prodavati kolače, sendviče. U akciju su se uključile i druge vrgorske udruge.

Ukoliko i vi želite pomoći akciji 'Korak za Mihu', svoje priloge možete uplatiti na račun:
Žiro-račun -2330003-1553163146
IBAN- HR0423300031553163146
Splitska banka
Kontakt: Mirjana Mišetić 097 721 3797

O akciji više možete doznati i na facebook stranici Korak za Mihu.


<< Arhiva >>