Književnik Slavko Jendričko dobitnik je nagrade "Tin Ujević" za 2014. godinu

nedjelja , 06.07.2014.



Sisački književnik Slavko Jendričko dobitnik je ovogodišnje nagrade "Tin Ujević" za zbirku pjesama "Evolucija ludila". Zbirku je izdao ogranak Matice hrvatske iz Osijeka. Inače, Slavko Jendričko objavljuje od 1969. godine.

Na sinošnjoj završnoj večeri književno-kulturne manifestacije "S Tinom u Vrgorcu", upriličenoj kraj Tinove kule, nagrađenom Jendričku nagradu su uručili predsjednik Društva hrvatskih književnika Božidar Petrač i gradonačelnik Vrgorca Boris Matković. Nagrađenom pjesniku upućujemo čestitke na ovoj velikoj nagradi!

Na završnoj večeri proglašeni su i slavodobitnici Literarno-likovnog natječaja 'Tin i ja', kojega već četrnaestu godinu za redom organizira Osnovna škola 'Vrgorac'. Natječaj je ove godine dobio i međunarodni karakter, a na njega je pristiglo tri stotine učeničkih radova iz 80 škola. Prvu nagradu za literarni rad dobila je učenica 8. razreda Ema Pavlović iz Osnovne škole 'Draganić' iz Draganića za lirsku pjesmu 'Miris ljeta'. Mentorica je prof. Matilda Marković. Što se tiče likovnih radova, Prvu nagradu za likovni rad u kategoriji od prvoga do četvrtoga razreda dobio je učenik 4. razreda Filip Kipšić iz Osnovne škole 'Ante Starčević" iz Rešetara. Mentorica je prof. Slađana Ninković. Prvu nagradu za likovni rad u kategoriji od petoga do osmoga razreda dobio je učenik 8. razreda Anton Španjol iz Osnovne škole 'Zamet' iz Rijeke. Mentorica je prof. Soka Briščik.

Inače, program završne večeri Tinovih dana prošao je u izvrsno pogođenoj simbiozi skladbi izvedenih od strane Mandolinskog orkestra pod ravnanjem Tomislav Hercega, recitala učenika Osnovne škole 'Vrgorac' i izvođenja Tinovih pjesama od strane glumca Joška Ševe pod otvorenim zvjezdanim nebom u prekrasnom ambijentu Tinove kule. Jedino što nije očaralo građane bila je "izvedba" predsjednika Društva hrvatskih književnika Božidara Petrača, ali to je već neka druga tema.

<< Arhiva >>