Poništen natječaj za direktora Turističke zajednice jer je netko otvarao natječajnu dokumentaciju prije sjednice Turističkog vijeća!

ponedjeljak , 14.07.2014.



Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Vrgorca na današnjoj sjednici je trebalo donijeti odluku o imenovanju novog direktora ili direktorice Ureda Turističke zajednice Grada Vrgorca, s obzirom da je to mjesto ostalo upražnjeno nakon odlaska u mirovinu dosadašnje direktorice Kornelije Bajalo Roskam. Međutim, Božja volja, odnosno nečija ruka je spriječila da se to i dogodi. Ovo je trebao biti drugi pokušaj imenovanja direktora ili direktorice Turističke zajednice, nakon što prošle godine gradonačelnik nije htio potvrditi imenovanje kandidata Dragu Nosića, koji je dobio najviše glasova članova Turističkog vijeća.

Na početku današnje sjednice Turističkog vijeća gradonačelnik Vrgorca i predsjednik tog Vijeća Boris Matković upozorio je članove kako je netko otvarao natječajnu dokumentaciju kandidata za direktora ili direktoricu, i da on, sukladno preporuci svoje pravne službe, nema izbora i mora poništiti natječaj. A novi natječaj bi se trebao raspisati za dvadesetak dana. Svi kandidati su pozvani da se jave u Turističku zajednicu i preuzmu svoju dokumentaciju, ubace ju u novu kuvertu i ponovno predaju, kako ne bi imali dodatnih troškova s nabavkom nove dokumentacije.

Kako stvari stoje, članovi Vijeća, kao i Matković, podržavaju istoga kandidata, a je li zbog toga ili nečega drugoga nepoznat netko odlučio petljati s natječajnom dokumentacijom, to nije poznato.

Postavlja se zbog toga razumno i logično pitanje tko je otvarao natječajnu dokumentaciju kandidata iako na svakoj kuverti stoji natpis "NE OTVARAJ", hoće li biti provedena interna istraga i otkriven krivac, te ima li gradska uprava i Turistička zajednica sigurnosnih problema po pitanju dokumentacije koju je obvezna čuvati?

U svakom slučaju, pred nama je treći pokušaj imenovanja direktora ili direktorice Ureda Turističke zajednice Grada Vrgorca, s nadom da će ovaj put biti uspješan.

<< Arhiva >>