Policija pozvala oporbenjake na informativne razgovore zbog grafita uperenih protiv vlasti

ponedjeljak , 25.08.2014.



Zbog grafita koji su osvanuli ispred zgrade gradske uprave u noći s 24. na 25. srpnja, policija je na informativne razgovore pozvala vijećnike Nezavisne liste mladih Antu Pranića i Mirka Vukovića, te tajnika SDP-a Slobodana Vujicu, navodno i još neke druge osobe bliske oporbenim grupacijama u našemu gradu. Zašto su baš odabrani oni, nije poznato. Međutim, i jedni i drugi su se o svemu očitovali na društvenim mrežama.

Nezavisna lista mladih i Ante Pranić

Jutros su naša dva vijećnika, Ante Pranić i Mirko Vuković pozvani u svojstvu građana na obavijesni razgovor u Policijsku postaju Vrgorac radi davanja iskaza o grafitima usmjerenim protiv gradske vlasti. U ugodnom razgovoru sa policijskim službenicima došli smo do zaključka da je svijetlo sumnje palo, bez razloga, na Nezavisnu listu mladih, iako u našem gradu postoji još 5 političkih opcija (HDZ, SDP, HSP AS, HSS, HNS). Očito sva buduća noćna djelovanja nepoznatih počinitelja će biti unaprijed prepisana Nezavisnoj listi mladih jer smo najaktivniji u rasvjetljavanju brojnih gradskih malverzacija. Postavlja se pitanja kada će drugi gradski vijećnici ili predsjednici gradskih organizacija političkih stranaka dobiti pozive na obavijesne razgovore. Vjerojatno nikada jer iza njih stoje parlamentarne stranke koje mogu utjecati stranačkim linijama na moguće policijske pozive. Grafiti nisu naše oružje djelovanja. Mi djelujemo u skladu sa zakonima i pravnim propisima države Hrvatske. Uvijek ćemo se odazvati pozivima policije na obavijesne razgovore kada su političke teme u pitanju. Nadamo se da će se i oni odazvati našem pozivu na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća da zaštite naša ustavna prava kao građana Republike Hravatske i da spiječe nasilno nezakonito iznošelje kamere.

Rade Bobanac
Policija je na obavijesne razgovore pozvala nekoliko članova SDP-a i Nezavisne liste mladih u Vrgorcu zbog grafita koji su osvanuli protiv gradske vlasti krajem srpnja.
Drago mi je da policija obavlja svoj posao, za što je i plaćena, ali me također zanima dokle je došlo istraživanje financijskih nepravilnosti u Gradu Vrgorcu koje je utvrdila Državna revizija, te kako ide rješavanje problema lažnih prijava prebivališta u našemu gradu? Jer je punoljetnih Vrgorčana i dalje za tisuću manje od broja upisanih birača.

<< Arhiva >>