HSP Ante Starčević: Matkoviću i Pandžiću nije do suradnje i dogovora između koalicijskih partnera

utorak , 23.09.2014.



Povodom izlaska iz koalicije s HDZ-om i HSS-om u Gradskom vijeću Vrgorca, javnosti se obratio HSP Ante Starčević putem predsjednike vrgorske podružnice Slobodana Granića. U priopćenju stoji:

"Dana 22.09.2104. HSP AS Vrgorac službeno je istupila iz vladajuće koalicije HDZ,HSS,HSP AS.
Nakon 15 mjeseci sudjelovanja u koaliciji Izvršni odbor podružnice je jednoglasno zaključio da ostanak u koaliciji s HDZ om kojeg vode Ivica Pandžić i Boris Matković nije moguć, te bi daljnje podržavanje gradonačelnika Borisa Matkovića kratkoročno i dugoročno bio štetan za HSP AS podružnica Vrgorac, a također i cijelu desnu opciju. Naime, nakon pobjede desne koalicije na prošlim lokalnim izborima u Vrgorcu, nama u HSP AS je vrlo brzo bilo jasno da Matkoviću i Pandžiću nije ni do kakve koalicije koja podrazumijeva suradnju i dogovor između koalicijskih partnera. Oni su nastavili sami voditi politiku, dok je HSP AS trebao biti bez pogovorni dizač ruku u gradskom vijeću. Kao koalicijski partner predložili smo da se vode zapisnici sa sastanaka koalicijskih partnera, međutim oni to nisu prihvatili, a takvih sastanaka gotovo da nije ni bilo. Na takove podcjenjivačke stavove prema nama HSP AS ne može pristati. Osobito želimo istaknuti da i naša dva amandmana koja su prihvaćenje na gradskom vijeću za stipendije studentima nisu realizirani što je vidljivo kroz šestomjesečno izviješće.
O lošem stanju u vrgoračkom HDZ-u javno osim nas su govorili i dvojica njihovih istaknutih članova, riječ je o tajniku Petru Ercegu i članu Gradskog odbora, i jednom od osnivača Dobroslavu Pervanu.
Bitno je naglasiti da HSP AS Vrgorac nije protiv HDZ Vrgorac, nego isključivo vodstva stranke s kojim nismo mogli uspostavit razuman dijalog, HSP AS Vrgorac je za politiku dijaloga i transparentnosti, za politiku znanja i gospodarskog oporavka, mi smo mala sredina s ogromnim brojem nezaposlenih, cca preko 900 osoba se nalazi na Zavodu za zapošljavanje. Nismo za politiku koja je kroz ove protekle godine realno ostavila gospodarsku i kadrovsku pustoš.
Moramo naglasiti da HSP AS podružnica Vrgorac je isključivo stranka desnih svjetonazora i da u nijednom segmentu političkog djelovanja nismo išli na ruku lokalnom SDP-u te nikakva koalicija s njima nije moguća. A za sve druge opcije u Gradskom vijeću smo otvoreni za suradnju.
HSP AS Vrgorac je stranka otvorena prema svim građanima istinskim domoljubima koji žele neko bolje sutra, sa moralnom obavezom prema našim građanima i djeci koja su naša jedina budućnost, HSP AS jamči domoljublje, vjerodostojnost, dosljednost, čast i poštenje i od tih vrijednosti ne odstupamo ni po koju cijenu."

<< Arhiva >>