U Osnovnoj školi 'Vrgorac' osnovana učenička zadruga 'Bušin'

ponedjeljak , 06.10.2014.



Već godinama se u Osnovnoj školi Vrgorac govori o potrebi osnivanja učeničke zadruge, i nakon dugih priprema, projekt je napokon krenuo u realizaciju. Upravo je osnovana Učenička zadruga „Bušin“, kojoj je voditeljica nastavnica kemije Ivana Vujčić. Zadruga će djelovati na nekoliko polja putem svojih sekcija. Likovno-keramičarsku sekciju voditi će nastavnica njemačkog jezika Đeni Mihaljević, sekciju stvaralačkog prekrojavanja voditi će nastavnica hrvatskog jezika Tonka Jelavić, dok će Male vrtlare mentorirati Ivana Vujčić. U budućnosti je moguće osnivanje i novih sekcija, ovisno o tehničkim mogućnostima škole i interesu učenika.
Zadruga je ponijela ime Bušin, prema ljekovitoj mediteranskoj biljci koja raste u našim krajevima.
Svrha zadruge je poticanje učenika na druženje i praktični stvaralački rad. Plan je organizirati razne promotivne prodaje proizvoda učeničke zadruge prilikom raznih blagdana i praznika, te predstavljanje rada zadruge na županijskoj smotri učeničkih zadruga, a ako tu bude uspjeha, i na državnoj smotri. Svaka sekcija će brojiti desetak učenika, a u njihov rad svojim savjetima i drugom pomoći može se uključiti bilo koji pojedinac, tvrtka ili institucija.
Tako su se početkom listopada iskazali djelatnici Gradske čistoće donacijom pedesetak sadnica raznih biljaka, koje su u suradnji s učenicima 5.c razreda posadili u vrtu ispred nove zgrade škole.
Novoj učeničkoj zadruzi želimo puno sreće u budućem radu.

<< Arhiva >>