Učenici Mokošice i Lapada obišli izložbu o Anni Frank u Vrgorcu

nedjelja , 23.11.2014.



Jučer je izložbu 'Anne Frank - povijest za sadašnjost' u Vrgorcu došlo razgledati oko stotinu učenika i nastavnika osnovnih škola Lapad i Mokošica kod Dubrovnika. Posjetitelji su prvo pogledali kratki edukativni film o životu Anne Frank, a potom su u pratnji učenika-vodiča razgledali izložbu. Refleksije gostiju su bile izvrsne i učenici su izašli puni dojmova. Posebno su hvalili vješte i elokventne vrgorske učenike-vodiče koji su na svojim leđima iznijeli najteži teret na ovoj izložbi.

Nakon posjeta izložbi učenike je preuzela Maja Hrstić iz Turističke zajednice Vrgorca s kojom su obišli Vrgorac i njegove znamenitosti, poput Tinove kule. Potom su školarci Mokošice i Lapada nastavili obilazak u etno-selu Kokorići koje su razgledali u društvu njegova vlasnika, turističkog djelatnika Zvonimira Pervana. Izložba je otvorena do 26. studenoga, a zadnjega dana skupno će ju posjetiti učenici i nastavnici Osnovne škole 'fra Ante Gnječ' iz Staševice. Prethodno učenicima iz škola u dubrovačkom okruženju, izložbu su posjetili i učenici Osnovne škole iz Smokvice na Korčuli.

Izložba je u organizaciji Vrgoračkih novina, Osnovne škole 'Vrgorac', HERMES-a i Kuće Anne Frank iz Amsterdama otvorena u atriju nove zgrade Osnovne škole od 3. do 26. studenoga. Vodimo evidenciju broja posjetitelja koji dolaze razgledati izložbu, pa ćemo na kraju imati iznijeti ukupan broj.

<< Arhiva >>