IZBORNA KONVENCIJA Mia Šalinović nova predsjednica Foruma mladih SDP-a Vrgorac, Željan Barbir i Zoran Rakić potpredsjednici

subota , 28.03.2015.



Danas je u Višenamjenskoj dvorani Grada Vrgorca održana je 4. izborna konvencija Foruma mladih SDP-a Vrgorac. Ova organizacija bila je u prošlosti cijenjena u županijskim okvirima po svojoj aktivnosti, ali je proteklih nekoliko godina djelatnost Foruma svedena na minimum, pa se ovom konvencijom izabralo novo vodstvo koje će, prema riječima okupljenih, u skorašnjem razdoblju biti velika podrška Gradskoj organizaciji SDP-a Vrgorac u političkom radu. Posebno na predstojećim prijevremenim lokalnim izborima.

Konvenciji je prisustvovao veliki broj gostiju, koji su redom pozdravljali okupljene. Predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Nenad Livun rekao je kako je prvi put u Vrgorcu, ali da se nada dobroj suradnji s vodstvom lokalnog Foruma u daljem radu nacionalne organizacije. Tajnik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Bojan Kralj istaknuo je kako uvijek rado dođe u Vrgorac u goste svojim kolegama i da se uvijek osjeća kao na domaćem terenu. Predsjednik GO SDP-a Vrgorac Rade Bobanac istaknuo je kako vjeruje da će Forum mladih biti ne samo podrška nego i pokretač političkih akcija u našemu gradu, na korist svih Vrgorčana, a posebno mladih. Okupljene je pozdravio i potpredsjednik GO SDP-a Split i koordinator SDP-a za X. izbornu jedinicu Darko Parić. Uz spomenute, na konvenciji su govorili i predstavnici organizacija Foruma mladih SDP-a i GO SDP-a iz Makarske, Metkovića, Ploča i Splita. Svi su oni na temelju vlastitih iskustava istaknuli kako se nadaju da će Forum mladih SDP-a Vrgorac u svome radu raditi na omasovljavanju organizacije i akcijama što šireg intenziteta.

Nakon protokolarnog dijela sjednice uslijedio je radni dio na kojemu su članovi Foruma mladih SDP-a Vrgorac na tajnim izborima izabrali svoje novo vodstvo. Za predsjednicu organizacije jednoglasno je izabrana Mia Šalinović, za potpredsjednike Željan Barbir i Zoran Rakić. Uz njih, u Gradski odbor Foruma mladih SDP-a Vrgorac ušli su još: Marko Erceg, Ana Glamuzina, Mile Ivičević, Mate Jelavić i Saša Šimunović.

Nakon završetka konvencije okupljeni su otišli na ručak. Za 15:30 planirano je predstavljanje strukturne reforme Vlade RH "Garancija za mlade", a večeras druženje uz glazbu u garaži komiteta.

<< Arhiva >>