Vlada RH raspustila Gradsko vijeće i razriješila dužnosti gradonačelnika Matkovića

petak , 17.04.2015.



Na otvorenom dijelu svoje 224. sjednice održane u četvrtak 16. travnja Vlada Republike Hrvatske je na prijedlog ministra uprave Arsena Bauka raspustila Gradsko vijeće Grada Vrgorca i razriješila dužnosti gradonačelnika Grada Vrgorca Borisa Matkovića i njegova zamjenika Željka Pervana. Rješenje o raspuštanju i razrješenju potpisao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović. Rješenje stupa na snagu danom objave u Narodnim novinama.

Vlada će posebnim rješenjem imenovati svoga povjerenika koji će do izbora obavljati poslove iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Vrgorca, a sredstva za njegov rad osigurat će se iz Gradskog proračuna Vrgorca. U kuloarima se najavljuje da će dužnost povjerenice vršiti Ines Grubišić, voditeljica solinskog Ureda državne uprave, koja je tu dužnost vršila i krajem prošle i početkom ove godine, kada su također održati prijevremeni izbori, ali samo za Gradsko vijeće Vrgorca. Njezin rad bit će plaćen iz Gradskog proračuna Vrgorca. Kada će izbori biti održani, nije poznato, ali barata se s terminima s kraja svibnja.

Podsjetimo, raspuštanje Gradskog vijeće i razrješenje gradonačelnika dogodilo se silom zakona nakon što većina u Gradskom vijeću (Nezavisna lista mladih, SDP, HNS) nije podržala prijedlog Gradskog proračuna Vrgorca za 2015. godinu koji je podnio HDZ-ov gradonačelnik Boris Matković.

<< Arhiva >>