SENZACIJA Otkrili tunel između parka i Gradine

petak , 08.05.2015.



Dragi građani Vrgorca, ono što nije uspjelo brojnim generacijama Vrgorčana kroz minula vremena, pošlo je za rukom maloj, ali srčanoj skupini zasad neimenovanih Vrgorčana.

Oni su u noći na Prvi maj uspjeli pronaći ulaz u tunel koji povezuje gradski park i Gradinu! Iako se dosada smatralo da je taj tunel samo mit poput čudovišta u Loch Nessu ili Jetija, najnovije otkriće iz parka uvjerilo je i zadnjega skeptika da tunel zaista i postoji.

Do ovog fascinantnog otkrića došlo se sasvim slučajno. Naime, tražeći mjesto gdje će objesiti crvenu komunističku zastavu za Prvi maj, mladi Vrgorčani su slučajno pomaknuli jedan bršten i tu su im se ukazala ulazna vrata u nepoznati objekt. Nakon što su obili bravu i ušli unutra, odmah su shvatili da se radi o tunelu prema Gradini, te su tako uzbuđeni nastavili put. Međutim, nažalost, negdje na polovici tunela jedan se mladić spotaknuo preko hrpe partijskih knjižica današnjih Velikih Hrvata i teško se ozlijedio. Ta ih nesreća nije pokolebala, pa su dolaskom na drugi kraj tunela - u Gradinu, iskoristili priliku da izvjese transparent nacionalistički nepoćudnog sadržaja na Avalu i zatim se kroz tunel vratili natrag u park, a bez da ih je itko sreo.

Zaista, ovo je za Vrgorac veliko otkriće ravno bosanskim piramidama kod Visokog, možda vrijedno i UNESCO-ve liste Svjetske materijalne baštine!

<< Arhiva >>