PIVČEVA DONACIJA: Ako Županija realizira školu u prirodi u Dragljanima, nudimo namještaj i drugi potrebni inventar!

ponedjeljak , 05.10.2015.



U četvrtak smo izvijestili o ideji ravnatelja Osnovne škole 'Vrgorac' Krešimira Kurana da se od ove godine zatvorena zgrade područne škole 'Dragljane' prenamijeni u – Školu u prirodi. Time bi se ona mogla iskoristiti za višednevne izlete učenika iz raznih hrvatskih krajeva. Kuranovu ideju podržao je Školski odbor Osnovne škole 'Vrgorac' i službeno zatražio od osnivača – Splitsko-dalmatinske županije da se projekt pokrene i realizira u što bržem roku. Cilj je 700 metara četvornih veliku zgradu područne škole spasiti od propadanja. Ideja je izvrsno primljena u Vrgorcu, kako u krugovima prosvjete, tako i među građanstvom.

Nakon objave članka, nama i upravi Osnovne škole 'Vrgorac' obratio se Miljenko Pivac, član Uprave Mesne industrije 'Braća Pivac' i ponudio veliku donaciju u obliku namještaja i drugog inventara za potrebe škole. Naime, Mesna industrija 'Braća Pivac' kupila je dubrovački hotel 'Petka' kojega namjeravaju renovirati. Dosadašnji namještaj, koji je izvrsno očuvan, su namjeravali prodati, ali će ga rado donirati ukoliko se zaista krene u realizaciju projekta Škole u prirodi u Dragljanima
.
- Mesna industrija Braća Pivac je od svojih početaka čvrsto povezana sa zajednicom, posebno u mjestu našega osnutka – Vrgorcu, te rado sudjelujemo u akcijama od dobrobiti za građane. Čim smo putem medija saznali za ideju škole u prirodi u Dragljanima, odmah smo donijeli odluku o donaciji, naravno, ako Splitsko-dalmatinska županija odluči krenuti u ovaj projekt. Nama odluka o realizaciji projekta treba što prije, kako bi mogli planirati odvoz namještaja i drugog potrebnog inventara, jer želimo što prije krenuti u renovaciju 'Petke'. Zato želimo znati što će od namještaja i inventara trebati za školu, a što ne. Želimo spasiti dragljansku zgradu škole od propadanja i u tome pogledu ćemo pomoći koliko god možemo, rekao nam je poduzetnik Pivac.
Inicijatora ideje, ravnatelja škole Krešimira Kurana ugodno je iznenadila ponuda donacije Mesne industrije 'Braća Pivac'.

- Oduševljeni smo ponudom Miljenka Pivca. Radi se o donaciji velike financijske vrijednosti kojom se realizacija projekta škole u prirodi čini puno bližom i moguća je uz znatno manja ulaganja. S naše ćemo strane učiniti sve u ostvarivanju uvjeta za početak realizacije projekta i nadamo se partnerskom odnosu Županije. Osnovni cilj je sačuvati zgradu od propadanja i dati njoj, kao i Dragljanima, novu vrijednost, a da pritom ne gasimo njezinu osnovnu, odgojno-obrazovnu, djelatnost, rekao nam je ravnatelj Kuran.

Nakon Kuranove ideje, i Pivčeve najave o donaciji, na potezu je Splitsko-dalmatinska županija. U Hrvatskoj često čujemo prigovore kako nam razni objekti propadaju jer ne znamo što ćemo s njima, ili nam je kriva spora birokacija. Projekt Škole u prirodi u Dragljanima će biti dobra prilika da nas institucije demantiraju. Hoćemo li projekt realizirati ili prepustiti zgradu zubu vremena i vandalima, a selo Dragljane sporom propadanju i izumiranju?

<< Arhiva >>