Koncert 'Goromite' za blagdan Svete Kate

srijeda , 25.11.2015.



Večeras je povodom blagdana Svete Katarine i 325. obljetnice oslobođenja Vrgorca od Turaka Osmanlija klapa 'Goromita' održala prekrasan jednosatni koncert u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Vrgorcu.

Nakon više desetljeća u popodnevnim satima blagdana Svete Kate čula su se crkvena zvona, nakon čega su članovi Goromite pred župljanima započeli svoj koncert. U magičnom ambijentu stogodišnje vrgorske crkve otpjevali su trinaest pjesama i to: 'Zaspalo je siroče', 'Neću da te kunem', Ponoć je mila moja majko', ' Znaš neviro', 'Golubice bila', 'Od zlata su prami tvoji', 'Omili mi se u selu divojka', 'Mislila sam mlada koludrica biti', 'Misao svijeta', 'Sve son istargala', 'Dalmatino povišću pritrujena', 'Loza u škripu' i 'U tišini'. Otpjevali su i pjesmu posvećenu Svetoj Kati. Članovi klape: Milena Divić, Ivanka Herceg, Katarina Šalinović, Davor Jelavić i Joško Herceg su nakon završetka koncerta ispraćeni dugotrajnim pljeskom, i to su zaista zaslužili. Tijekom pauze Željka Opačak pročitala je tekst o tijeku oslobađanja Vrgorca od Osmanlija koje se dogodilo 25. studenoga 1690. godine akcijom mletačke i morlačke vojske na inicijativu zaostroških franjevaca.

Inače, klapa Goromita osnovana je 8. rujna 2014. godine i dosada je više puta nastupala u Vrgorcu, te u Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku.


<< Arhiva >>